maandag, 16. november 2015 - 10:35 Update: 16-11-2015 11:00

Politie treft ruim 13000 onbezorgde poststukken aan

Politie treft ruim 13000 onbezorgde poststukken aan
Foto: Politie
Eelde

De politie heeft na een onderzoek bij een 25-jarige vrouw in Eelde thuis ruim 13000 onbezorgde poststukken aangetroffen.

De vrouw, die werkte voor een postbezorgingbedrijf, had vanaf 2012 tot augustus 2015 de poststukken niet bezorgd. De post had moeten worden bezorgd bij adressen in Eelde en Paterswolde. Onlangs deed een inwoner van Eelde aangifte tegen het postbedrijf omdat hij belangrijke post niet had ontvangen. Het postbedrijf kwam na een intern onderzoek uit bij de postbezorgster. De politie werd ingeschakeld en bij de vrouw thuis werden zestig zakken met onbezorgde poststukken aangetroffen en in beslag genomen. De postbezorgster, die inmiddels niet meer bij het bedrijf werkt, is verhoord en de politie maakt een proces-verbaal op dat naar het Openbaar Ministerie gaat als het onderzoek volledig is afgerond.

De aangetroffen poststukken waren niet geopend. Uit het voorlopige onderzoek is tot nu toe naar voren gekomen dat het werk de vrouw boven het hoofd was gegroeid en ze niet in staat was om de post correct te bezorgen, waarna het zich thuis letterlijk opstapelde.

De onbezorgde post wordt ter beschikking gesteld aan het postbezorgingsbedrijf, dat er voor gaat zorgen dat alle stukken alsnog bij de geadresseerden terechtkomt.

Provincie:
Blik op 112: