maandag, 16. november 2015 - 11:41

Politie ernstig gehinderd bij achtervolging Amsterdam

Politie ernstig gehinderd bij achtervolging Amsterdam
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Twee mannen uit Amsterdam (26 en 29) hebben de politie tijdens de achtervolging van een gestolen auto ernstig gehinderd. De 19-jarige bestuurder van de gestolen VW Golf is ondanks deze bijzondere actie toch aangehouden. De ‘hinderaars’ zitten ook achter slot en grendel.

Bij een inbraak in een kantoorpand aan de Alberdingk Thijmstraat was de sleutel van een VW Golf buitgemaakt en daarmee die auto gestolen. Rond 02.00 uur zagen agenten de gestolen Volkwagen, rijden op de Jacob van Lennepkade. Bij de achtervolging van de gestolen auto sneed de bestuurder van een Renault de politieauto tot twee keer af en ging er langzaam voorrijden. Hierdoor kon de bestuurder van de gestolen Golf wegrijden bij de politieauto. Even later is deze bestuurder van de gestolen auto door andere agenten in de Van Slingelandtstraat tot stoppen gedwongen  en ondanks dat hij te voet probeerde te vluchten aangehouden. De twee inzittenden van de Renault zijn eveneens aangehouden.

De politie stelt een onderzoek in naar inbraak en de diefstal van de Golf. De politie zal tevens een onderzoek instellen naar de rollen van de inzittenden van de Renault. Tegen hen zal in ieder geval proces-verbaal worden opgemaakt voor het beletten en belemmeren van de politietaak.

Provincie:
Blik op 112: