maandag, 16. november 2015 - 11:53 Update: 16-11-2015 20:15

'Recordaantal buitenlandse studenten in Nederland'

'Nederland had afgelopen jaar meer buitenlandse studenten dan ooit'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Nog nooit studeerden er zoveel buitenlandse studenten aan een Nederlandse universiteit of hogeschool als in het afgelopen jaar.

Het gaat om een recordaantal van bijna 90.000 studenten. Dat is tien procent van het totaal aantal studenten. Dit schrijft de Telegraaf maandag.

De buitenlandse studenten worden vooral aangetrokken door het steeds groter wordend aanbod van Engelstalige colleges. Daarnaast spreken hen het hoge onderwijsniveau en de open samenleving erg aan. 23.000 studenten zijn afkomstig uit niet-Europse landen. De meeste studenten komen uit Duitsland (24.000). Op de tweede plaats staat China met 6.600 studenten.

De krant  baseert de gegevens op een toespraak directievoorzitter Freddy Weima van EP-Nuffic vandaag zal houden bij de start van de Week van de Internationale Student. Volgens Weima l everen de buitenlandse studenten ons veel voordelen op. 'Zo zijn ze goed voor de economie - vooral als zij na hun studie in Nederland blijven - en vormen ze goede ambassadeurs voor ons land na de studie.'

Categorie: