maandag, 16. november 2015 - 15:30 Update: 16-11-2015 21:21

'Verdachte situatie' schuur Susteren heeft geen relatie met aanslagen in Parijs

Arrestatieteam ingezet vanwege 'verdachte situatie' na brand bij schuur Susteren
Foto: Archief EHF
Susteren

De politie heeft maandagmiddag langs de snelweg A2 ter hoogte van Susteren twee verdachten aangehouden. Dit meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

'Verdachte omstandigheden'

Op last van de politie waren er verkeersmaatregelen getroffen op de A2 en de N296 bij Susteren. Aanleiding voor de maatregelen waren 'verdachte omstandigheden' bij een brand in een schuur langs de A2. Ook zou er sprake zijn van een verlaten auto die langs de N296 stond. 

Arrestatieteam

De politie zette een arrestatieteam in die uiteindelijk twee verdachten heeft gearresteerd vlak bij het schuurtje langs de A2 waar brand was. 

EOD

Ook de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd ingezet. Daarbij werd de verlaten auto door een robot op rupsbanden onderzocht. Vervolgens heeft de robot ook onderzoek in en om de schuur waar brand was verricht. In de schuur zijn geen explosieven aangetroffen, ter plaatse werden wel twee mannen aangehouden. Op dit moment is er geen dreiging meer, het onderzoek wordt voortgezet. 'Dit onderzoek heeft geen relatie met de gebeurtenissen in Parijs', aldus het OM.

Vanwege de actie van de politie, brandweer en EOD ontstonden er op de A2 files. Rond 15.00 uur werden de rijbanen op de A2 weer vrijgegeven voor alle verkeer.  

Provincie:
Blik op 112: