maandag, 16. november 2015 - 16:44 Update: 16-11-2015 18:16

Contactloos betalen bereikt mijlpaal van 100 miljoen

Mijlpaal van 100 miljoen contactloze betalingen nu al bereikt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De nieuwe mijlpaal van de 100 miljoenste contactloze betaling is veel eerder bereikt dan eerder verwacht. 'Het gebeurde afgelopen zaterdag bij Forum Sport in Voorburg', meldt Betaalvereniging Nederland maandag.

Explosief gestegen

Het aantal contactloze betalingen is de afgelopen maanden explosief toegenomen. Steeds meer Nederlanders betalen bedragen tot en met 25 euro snel en gemakkelijk door hun betaalpas of mobieltje kort tegen de betaalautomaat aan te houden, zonder de pincode in te voeren. “We hadden niet verwacht deze mijlpaal al zo snel te bereiken”, aldus Piet Mallekoote, directeur Betaalvereniging Nederland.

Sinds de introductie van contactloos betalen begin 2014 groeit het aantal contactloze betalingen gestaag. Mallekoote: “We zien dat steeds meer consumenten contactloos betalen ontdekken en de voordelen van een snelle kleine betaling zonder pincode inzien. Wie eenmaal een keer contactloos heeft betaald, gaat het vaker doen.” Meer dan 90 procent van de contactloze betalingen is voor een bedrag van 25 euro of minder.

Ondernemers

Ook ondernemers zien duidelijk de voordelen in van contactloos betalen. Van de ongeveer 300.000 betaalautomaten die in Nederland in gebruik zijn, is ruim eenderde geschikt voor contactloos betalen. Een jaar geleden was dat nog een op de zes. 
Bij Forum Sport in Voorburg kan sinds kort ook contactloos worden betaald. “Het kan hier aan de bar heel erg druk zijn. Vooral in de rust. Dan kunnen we geen oponthoud gebruiken met betalen. Daarom is contactloos betalen voor ons echt een uitkomst,” aldus Gert-Jaap Glasbergen, de penningmeester van Forum Sport. 

Dat de 100 miljoenste contactloze betaling bij Forum Sport plaatsvond, ziet Glasbergen als een mooi signaal richting andere sportverenigingen. “Ik hoop dat we anderen hiermee inspireren, want vlot betalen is voor iedereen prettig.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):