maandag, 16. november 2015 - 17:58 Update: 16-11-2015 18:08

Speciale huisartsen opgeleid tegen kindermishandeling

Speciale huisartsen opgeleid tegen kindermishandeling
Foto: Archief EHF
Utrecht

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wil aan iedere Veilig Thuis-regio, in totaal 26, een speciale huisarts als ambassadeur koppelen om kindermishandeling tegen te gaan. Dit heeft de LHV maandag bekendgemaakt.

Deze huisarts-ambassadeur wordt daarmee ‘het gezicht van de aanpak kindermishandeling’. De eerste ambassadeurs zijn huisartsen die al een voortrekkersrol vervullen als het gaat om het delen van kennis over en ervaringen met het signaleren en aanpakken van kindermishandeling. 

Huisartsen die als experts op dit terrein hun collega’s kunnen helpen: bij het signaleren van de risico’s, het afwegen van een aanpak en het adviseren over contact met bureau Veilig Thuis. De huisarts-ambassadeurs hebben korte lijnen met de vertrouwensarts. Daarnaast kennen ze uit eigen ervaring de dilemma’s waarvoor een huisarts staat.

Samen met de LHV zullen zij nog dit jaar de behoefte aan scholing en de manier van werken vanuit het netwerk verder vormgeven. Dit gebeurt in samenwerking met de Vereniging van Vertrouwensartsen.

Categorie:
Provincie: