maandag, 16. november 2015 - 18:19 Update: 16-11-2015 18:24

Investeerder FC Utrecht dreigt met stoppen om spreekkoren

Investeerder FC Utrecht dreigt met stoppen om spreekkoren
Foto: Archief EHF
Utrecht

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Frans van Seumeren heeft tegenover RTV Utrecht gezegd te willen stoppen als suikeroom van FC Utrecht als een deel van de eigen aanhang doorgaat met racistische spreekkoren.

"Het moet afgelopen zijn, anders stop ik er een keer mee. Het is asociaal gedrag. Een kleine groep brengt de club telkens in diskrediet", zegt de clubeigenaar in gesprek met de regionale omroep.

Van Seumeren doelt met zijn uitspraken op de spreekkoren tijdens FC Utrecht-FC Twente, waar racistische leuzen klonken richting FC Twente-speler Thomas Agyepong. Fans zouden mogelijk een racistisch bananenlied hebben gezongen toen de speler op de grond lag.

'hé-lé-máál klaar mee'

Eerder liet FC Utrecht al weten helemaal klaar te zijn met een deel van de eigen aanhang. "Wij gaan dit incident niet bagatelliseren", zei algemeen directeur Van Schaik destijds. "We willen het juist publiekelijk en nadrukkelijk benoemen en één glasheldere boodschap meegeven: wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee, en met wij spreken we ook over ons publiek dat zich tegen dit spreekkoor liet horen. We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten."

Categorie:
Provincie: