maandag, 16. november 2015 - 21:10 Update: 17-11-2015 22:21

KNMI verhoogt waarschuwing naar Code Oranje

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag zware windstoten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Bilt

Het KNMI heeft dinsdagavond de waarschuwing voor extreem weer voor delen van het land verhoogt van code Geel naar Code Oranje. Dit meldt het KNMI Dinsdagavond.

Code Oranje

In de kustgebieden komen zeer zware windstoten voor van 100-115 km/uur. Voor de provincies Zuid- en Noord-Holland, Friesland en Groningen staat hiervoor een code oranje uit. Verder landinwaarts komen windstoten voor tot 90 km uur. Hiervoor staat een code geel uit. Later vannacht nemen de windstoten in kracht af.

De zuidwestenwind neemt boven land toe naar krachtig boven land, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind stormachtig tot storm, windkracht 8 tot 9. Verder komen er vanavond zware windstoten voor, boven land tot ca. 90 km/uur, in de kustprovincies tot 100 km/uur, aan zee en boven het IJsselmeer tot 110 km/uur.

Komende nacht is het tamelijk bewolkt en valt er van tijd tot tijd buiige regen. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden. De westenwind is krachtig, in de noordwestelijke helft van het land hard. Aan zee en in het Waddengebied staat er aanvankelijk nog een westerstorm. Aan het einde van de nacht is de westenwind afgenomen naar vrij krachtig boven land, terwijl aan zee en op het IJsselmeer nog een harde wind staat. De zware windstoten nemen in de tweede helft van de nacht af.

Provincie: