dinsdag, 17. november 2015 - 13:44

Vijf jongeren aangehouden voor een tiental gepleegde misdrijven in de Kempen

Vijf jongeren aangehouden voor een tiental gepleegde misdrijven in de Kempen
Foto: MV
De Kempen

De politie heeft dinsdag vijf jongeren aangehouden voor een tiental gepleegde misdrijven in een aantal gemeenten in de Kempen.

Het gaat om een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 19-jarige inwoner van Bladel en drie 17-jarige jongens uit Reusel, Eersel en Deurne. Ze worden ervan verdacht dat ze het afgelopen jaar, in wisselende samenstelling of alleen, een tiental misdrijven hebben gepleegd. Het gaat onder meer om een plofkraak, een overval, drie woninginbraken (waarbij bij één inbraak drie personenauto’s werden weggehaald), een inbraak in een sportcomplex en de diefstal van enkele brommers en personenauto’s. Dat gebeurde allemaal in gemeenten in de Kempen. Meer informatie over de gepleegde feiten wordt op dit moment niet gegeven in verband met het nog lopende onderzoek.

Onderzoek

De politie kwam het vijftal op het spoor na een uitgebreid onderzoek. Ze zijn dinsdagochtend rond 7.00 uur aangehouden en worden in verzekering gesteld. Op in totaal zeven locaties heeft de politie huiszoeking gedaan. De politie onderzoekt nog of de jongeren ook bij andere strafbare feiten betrokken zijn geweest. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112: