dinsdag, 17. november 2015 - 18:27 Update: 17-11-2015 18:36

Tot 16 jaar celstraf voor dodelijke schietpartij bij ripdeal

Tot 16 jaar celstraf voor dodelijke schietpartij bij ripdeal
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Almelo/Hengelo

Dinsdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Almelo 16 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 55-jarige man uit Neede en 12 maanden gevangenisstraf tegen een 43-jarige man uit Hengelo. Dit meldt het OM dinsdagmiddag.

'De mannen zouden op 16 december 2014 in Hengelo betrokken zijn geraakt bij een ripdeal, waarbij uiteindelijk een man werd neergeschoten', aldus het OM.

Op woensdag 17 december 2014 trof de politie in het Twentekanaal bij Markelo het in plastic gewikkelde lichaam van een 24-jarige man uit Almere aan. Het politieonderzoek leidde naar de 43-jarige man uit Hengelo en de 55-jarige man uit Neede. Zij zouden op 16 december een partij van 6 kilo hennep hebben willen afleveren aan twee klanten, onder wie het latere slachtoffer. Bij de deal haalde de 24-jarige man een pistool tevoorschijn, terwijl de andere klant met de tas hennep wegrent.

Volgens de officier van justitie is bewezen dat de 55-jarige man vervolgens ook een wapen pakte en op de twee mannen heeft geschoten. De 24-jarige man werd dodelijk getroffen, de andere man wist te ontkomen. Daarna zouden de 43-jarige en de 55- jarige man samen het lichaam van het slachtoffer in plastic gewikkeld en in het Twentekanaal gedumpt hebben.

Voor de 55-jarige man acht de officier van justitie doodslag, poging doodslag, hennepbezit en vuurwapenbezit en het wegmaken van het lichaam bewezen. Bij de strafeis houdt de officier van justitie er rekening mee dat het slachtoffer zelf ook een wapen bij zich had. De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, doet over 14 dagen uitspraak.

Provincie: