woensdag, 18. november 2015 - 13:32 Update: 18-11-2015 13:38

FIFA verwerpt beroepen van Platini en Blatter tegen schorsing 90 dagen

FIFA verwerpt beroepen van Platini en Blatter tegen schorsing 90 dagen
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De FIFA heeft de beroepen van Sepp Blatter en Michel Platini verworpen. Dat betekent dat beide bestuurders nog altijd voor negentig dagen geschorst blijven.

Blatter zou 1,8 miljoen euro naar UEFA-baas Michel Platini hebben overgemaakt. Een niet-rechtmatige betaling, zo oordeelde de ethische commissie van de FIFA in oktober. Het orgaan legde Blatter en Platini op 7 oktober een schorsing van negentig dagen op. De Zwitser liet vlak na het vonnis al weten dat de beslissing van de commissie een misverstand was en ging in beroep. Platini volgde even later.

De ethische commissie heeft woensdagmiddag beide beroepen geheel verworpen, waardoor beide bestuurders, die nog wel naar het sporttribunaal CAS kunnen stappen, tot begin januari geschorst zijn van alle FIFA-werkzaamheden. Dat is een doorn in het oog van Platini, die hoe dan ook Blatter wil opvolgen als voorzitter van de FIFA. 

"De kandidatuur van Platini voor de presidentsverkiezing van de FIFA wordt na zijn schorsing (die op 5 januari afloopt, red.) doorgelicht", zei Platini's advocaat Thibaud d'Alès eerder in een statement. "Zijn kandidatuur is dus absoluut niet afgewezen. Platini blijft een vastberaden kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap."

Prins Ali Al Hussein, Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Jérome Champagne, Gianni Infantino en Tokyo Sexwale zijn de vijf mensen die zich kandidaat hebben gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA. De verkiezing vindt op 26 februari plaats.

Categorie:
Tag(s):