woensdag, 18. november 2015 - 16:13 Update: 18-11-2015 22:06

'Foutje' kost Kozakken Boys plek in KNVB Bekertoernooi

Opstellen niet-speelgerechtigde speler doet Kozakken Boys de das om
Foto: Archief EHF
Werkendam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De Brabantse voetbalclub Kozakken Boys is per direct uit het toernooi om de KNVB beker gezet. De Zaterdag Topklasser wordt bestraft voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. Daardoor stroomt HBS nu door.

'Ongelofelijk maar waar'. Met die loeigrote kop opent de website van Kozakken Boys. Op 29 oktober werd al aangekondigd dat de KNVB een vooronderzoek startte naar het onderlinge duel in de derde hoofdronde van het bekertoernooi, dat een dag eerder in Den Haag werd afgewerkt. Kozakken Boys won die strijd met 1-2, maar liet al na ruim tien minuten een niet-speelgerechtigde speler invullen.

De club had verzuimd om Madjer Lukoki op het wedstrijdformulier te zetten. Pas in de rust werd die fout hersteld. Het bestuur van de voetbalbond komt na het bestuderen van alle rapporten tot de conclusie dat Kozakken Boys verwijtbaar foutief handelde. De uitsluiting van Kozakken Boys betekent dat HBS hun plek in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi overneemt.

HBS speelt op woensdag 16 december thuis tegen AZ. Kozakken Boys kan geen beroep aantekenen tegen dit besluit. Zoals alle besluiten van de reglementscommissie voor clubs, KNVB en alle andere leden bindend zijn.

Categorie:
Provincie: