woensdag, 18. november 2015 - 16:33 Update: 18-11-2015 19:38

KNMI waarschuwt voor zware windstoten

KNMI waarschuwt voor zeer zware storm
Foto: Archief FBF
De Bilt

Het KNMI waarschuwt woensdagavond opnieuw voor zeer zware windstoten. Voor Zeeland (en de andere kustprovincies) geldt code geel. De wind neemt aan het begin van de avond toe. Er kunnen dan zware windstoten zijn van 90 tot 100 km/uur.

Het is half tot zwaar bewolkt en in het noorden valt er af en toe regen. In de loop van de avond volgen er van het westen uit een aantal stevige buien, waarbij ook onweer kan voorkomen. De meest actieve buien trekken over het noorden. Het is vanmiddag ongeveer 13 graden.

De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies en op het IJsselmeer krachtig tot hard. De komende uren neemt de wind toe tot vrij krachtig of krachtig boven land en hard tot stormachtig in de kustprovincies. Mogelijk dat er in de avond vlak aan zee kortstondig een storm, windkracht 9 komt te staan. In de kustprovincies komen dan zware windstoten voor van ongeveer 90-100 km/uur. Bij de buien zijn in het noordelijk kustgebied zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/uur. Landinwaarts zijn er in de noordelijke provincies bij deze buien zware windstoten van 90-100 km/uur mogelijk.

Provincie:
Tag(s):