woensdag, 18. november 2015 - 17:27 Update: 19-11-2015 16:02

Intensive Care Alrijne Ziekenhuis Leiden verdwijnt

Intensive Care Alrijne Ziekenhuis Leiden verdwijnt
Foto: Archief EHF
Leiden

In juni 2016 sluit de Intensive Care (IC) van het Alrijne Ziekenhuis Leiden. De sluiting is 'in lijn met het strategisch beleidsplan 2015-2020 van Alrijne Zorggroep', zo laat het ziekenhuis woensdag weten.

De sluiting van de IC in Alrijne Ziekenhuis Leiden is mogelijk omdat in 2016 de acute en complexe zorg wordt geconcentreerd in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De IC op deze ziekenhuislocatie blijft open. De IC-bedden uit Alrijne Ziekenhuis Leiden worden overgeplaatst naar Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De sluiting van de IC in Alrijne Ziekenhuis Leiden heeft geen personele consequenties.

Planbare zorg in Leiden & Alphen aan den Rijn

Alrijne Ziekenhuis Leiden wordt een electief centrum, waar de planbaarheid van zorg centraal staat. Om veilige en verantwoorde opvang te kunnen blijven bieden, wordt in Alrijne Ziekenhuis Leiden een acute stabilisatieafdeling (ASA) ingericht. Op deze afdeling komen gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen te werken. Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn is een electief centrum, waar de nadruk ligt op dagbehandeling. Hiervoor is geen IC of acute stabilisatieafdeling nodig.

Alle locaties poliklinische zorg en basiszorg

Voor poliklinische zorg kunnen patiënten op alle drie de ziekenhuislocaties terecht: in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: