woensdag, 18. november 2015 - 18:58 Update: 19-11-2015 8:45

Franse justitie bevestigt dood brein aanslagen Parijs niet

'Brein achter aanslagen parijs dood'
Foto: Screenshot Youtube / Washington Post
Saint-Denis

De Belgische jihadist Abdelhamd Abaaoud, die gezien wordt als het brein achter de aanslagen in Parijs, is bij de aanvallen door de politie in Saint-Denis om het leven gekomen. Dit meldt de Belgische RTL. Het Openbaar Ministerie bevestigd dit niet.

Een speciale eenheid van de politie bestormde woensdag in alle vroegte een appartement in Saint-Denis. Doel van de aanval was het aanhouden van het brein achter de aanslagen in Parijs. Bij de politieactie blies een vrouw zichzelf op en werd een man door een scherpschutter doodgeschoten. Volgens de bron aan de omroep zou er nog een derde dode zijn. Dat het om Abdelhamd Abaaoud gaat is nog niet officieel bevestigd. 

Volgens Openbaar Ministerie zijn bij de actie acht verdachten aangehouden. Van drie van hen is de identiteit nog niet bekend. De aangehouden verdachten zouden nieuwe aanslagen aan het beramen zijn geweest. Door de politie is tijdens de bestorming van het appartement binnen een uur 5000 kogels afgevuurd.  Een politiehond, de 7-jarige mechelse herder​ Diesel, kwam om het leven. De hele dag was hashtag ‘diesel’ en ‘je suis un chien’ topic op twitter. 

Lees alles over:
Categorie: