woensdag, 18. november 2015 - 21:30

Nieuwe aanhoudingen in henneponderzoek

Nieuwe aanhoudingen in henneponderzoek
Foto: Archief FBF.nl
Siddeburen

De politie heeft vorige week twee woningen in Siddeburen en Blijham doorzocht in een henneponderzoek. Daarbij werd beslag gelegd op meerdere bankrekeningen, onroerend goed en een zeewaardig motorjacht.

Tijdens de actie werd in de woning in Blijham de 49-jarige bewoner aangehouden. De 39-jarige bewoner van het doorzochte woning in Siddeburen werd afgelopen zondag op het vliegveld in Eindhoven aangehouden. Beiden mannen worden verdacht van grootschalige teelt en handel van hennep. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten.

De politieactie vond plaats naar aanleiding van het aantreffen van een grote professionele hennepkwekerij op 8 oktober in Hellum. Daar werd naar aanleiding van een anonieme tip in een loods bij een boerderij aan de Westerzanden een grote hennepkwekerij ontdekt. De ruim 3000 planten waren kort daarvoor geoogst. De 48-jarige bewoner van het pand werd toen aangehouden. Door het hennepteam van de politie Noord-Nederland werd de kwekerij ontmanteld en nader onderzoek ingesteld. Dit spoor leidde nu naar Siddeburen en Blijham. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112: