donderdag, 19. november 2015 - 14:56 Update: 19-11-2015 15:08

Internet verleider deed zich voor als zanger B-Brave

Internet groomer deed zich voor als zanger B-Brave
Foto: EHF
Rotterdam

Rechercheurs van de politie Eenheid Rotterdam doen onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar een man die via internet jonge meisjes, en meisjes met een beperking, verleidde tot het aannemen van seksuele poses en plegen van seksuele handelingen voor de webcam.

De man deed zich daarbij onder andere meerdere keren voor als vertegenwoordiger van populaire popbands, onder andere de band B-Brave. De man is eind oktober aangehouden. Hij wordt ook verdacht van het vervaardigen van kinderpornografisch materiaal omdat hij de beelden opsloeg.

De zaak is aan het rollen gekomen door een aangifte van een moeder van een minderjarig meisje elders in het land. Onderzoek leidde naar de 34-jarige Rotterdammer. Inmiddels was ook een tweede melding binnengekomen die overeenkomst vertoonde met de eerste melding. Eerder dit jaar werd daarom een zoeking gedaan in de woning van de man. Daarbij werden onder andere computers, laptops, een externe harde schijf en een aantal mobiele telefoons in beslag genomen.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):