donderdag, 19. november 2015 - 17:39

Geen nieuwe doorbraak in zaak Sandra Kalk

Hoogezand

Een onderzoeksteam heeft sinds april 2014 opnieuw naar het dossier van de moord op Sandra Kalk gekeken. Het gaat niet om een heropening van de zaak, maar om een beschouwing van eerder gedaan onderzoek. De beschouwing heeft geen nieuwe doorbraak in deze zaak opgeleverd.

Het OM en de politie hadden destijds de overtuiging dat de om het leven gekomen verdachte de dader was van het levensdelict. Tegen andere verdachten in de zaak was onvoldoende bewijs. Deze overtuiging is door de beschouwing niet veranderd.

Forensisch onderzoek uitgevoerd

Oude sporen uit het onderzoek naar de moord op Sandra Kalk zijn opnieuw ingestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De sporen zijn met de modernste technieken opnieuw onder de loep genomen. Het gaat hierbij onder anderen om haren die destijds op het lichaam van Sandra werden aangetroffen. Bij het onderzoek aan de haren en aan de kleding van Sandra Kalk zijn geen nieuwe DNA profielen aangetroffen.

Uit onderzoek is nooit duidelijk geworden waar Sandra Kalk om het leven is gebracht. Op de uiteindelijke vindplaats van haar lichaam zijn ook geen sporen van andere personen aangetroffen die met deze zaak te maken zouden kunnen hebben.

Sandra Kalk werd in 1998 vermoord en begraven in een bosperceel nabij Kolham. De verdachte kwam destijds door vuurwapengebruik om het leven. Het dossier werd daarmee gesloten. Nabestaanden hebben altijd twijfels gehad of de doodgeschoten verdachte ook daadwerkelijk de moordenaar is en of er niet meer personen bij de moord betrokken zijn geweest.

Provincie: