donderdag, 19. november 2015 - 19:03 Update: 24-11-2015 17:33

Justitie houdt mannen die in Susteren met terreur dreigden langer vast

Mannen die in Susteren dreigden met terreur langer vast
Foto: Archief FBF.nl
Susteren

De twee mannen die afgelopen maandag werden opgepakt bij een grote politieactie langs de A2 bij Susteren worden langer vastgehouden.

Het voorarrest wordt met 14 dagen verlengd omdat het tweetal door justitie verdacht wordt van dreigen met een terroristisch misdrijf. Dit heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag laten weten, zo melden verschillende media.

De twee mannen van 31 en 36 jaar, afkomstig uit Brunssum en Heerlen, werden maandag opgepakt tijdens een grote politieactie. Dat gebeurde nadat er een dreigtelefoontje was binnengekomen, waarin gesproken werd over een aanslag en er melding was gemaakt van explosies. Voordat de mannen werden aangehouden werd de A2 afgesloten. De mannen zaten in een landbouwschuur bij het gehucht Baakhoven. De politie traceerde dat het telefoontje uit de schuur kwam.

Vlak voor de aanhouding had een van de verdachten nog naar de regionale omroep L1 gebeld met de mededeling dat er geen reden was voor het grootschalige politieoptreden en dat er niets aan de hand was. Hij sprak over relatieproblemen. Justitie heeft dit laatste bevestigd en zegt dat de man mogelijk van plan was zichzelf iets aan te doen.

Provincie: