donderdag, 19. november 2015 - 23:44 Update: 20-11-2015 16:47

Burgemeester Aboutaleb uit voorzorg geëvacueerd om verdachte Belgische auto

Politie onderzoekt verdachte Belgische auto in Rotterdam en haalt Aboutaleb uit restaurant
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Donderdagavond heeft de politie in Rotterdam een onderzoek ingesteld naar een auto met Belgisch kenteken. De auto stond geparkeerd op de Westersingel. De politie hield de drie inzittenden van de auto aan. In de auto zijn na uitgebreid onderzoek geen verdachte goederen aangetroffen. De drie mannen zitten nog vast.

De auto reed rond 21.30 uur vanuit zuidelijke richting over de Van Brienenoordbrug richting Rotterdam Centrum. Politieagenten die het voertuig zagen rijden, ontdekten dat het voertuig gesignaleerd stond vanwege een eerdere aanhouding deze week. Daarbij werd toen een gaspistool en hennep aangetroffen.

Aboutaleb weg uit restaurant

De agenten volgden de auto en troffen deze even later op de Westersingel. Gezien de signalering en de extra alertheid vanuit politiezijde, werd besloten een uitgebreid onderzoek in te stellen en verder op te schalen. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die vlakbij in een restaurant zat te dineren heeft volgens vaststaand protocol uit voorzorg het restaurant verlaten. 
Na uitgebreid onderzoek werden in de auto geen verdachte goederen aangetroffen. Wel is een gebruikershoeveelheid drugs gevonden. 

De drie inzittenden van de auto zijn in het nabijgelegen park aangehouden en zijn meegenomen naar het bureau. Het gaat om mannen van respectievelijk 20, 22 en 23 jaar uit België. Ze worden nog gehoord. 

Provincie:
Blik op 112: