vrijdag, 20. november 2015 - 8:17 Update: 20-11-2015 13:29

Eerste aandelen ABN AMRO naar de beurs gebracht

ABN AMRO weer beursgenoteerd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Vandaag, vrijdag 20 november 2015, worden de eerste certificaten van aandelen van ABN AMRO genoteerd en verhandeld op Euronext Amsterdam. Dit meldt het ministerie van Financiën vrijdag.

De prijs per certificaat is vastgesteld op 17,75 euro. De omvang van de toegewezen certificaten van de eerste plaatsing is vastgesteld op 20%, oftewel 188 miljoen certificaten. Dit resulteert in een voorlopige bruto opbrengst van deze eerste tranche van circa 3,3 miljard euro. De maximale omvang van de eerste plaatsing zal 23% (incl. greenshoe optie) zijn.

Op 24 november vindt de juridische afwikkeling van de verplichtingen plaats, de zogenoemde settlement. De certificaten worden dan geleverd tegen betaling. Het feit dat de juridische afwikkeling pas later plaatsvindt staat de handel in certificaten niet in de weg. Gedurende 180 dagen na de settlement worden er in beginsel geen vervolgtranches verkocht door de verkopend aandeelhouder en worden er in principe geen certificaten uitgegeven door de onderneming.

Categorie:
Provincie: