vrijdag, 20. november 2015 - 12:50 Update: 20-11-2015 15:54

Verdachte pakketjes Zwolle, Huizen en Haarlem blijken allen loos alarm

Verdachte pakketje bij IND Zwolle, politie in Huizen en station Haarlem
Foto: Archief FBF.nl
Zwolle

Na de vondst van een verdacht pakketje was vrijdagochtend het gebouw van de Immigratie – en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle ontruimd. Dit meldde de politie vrijdagochtend.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om het pakketje te onderzoeken. Na onderzoek door de EOD bleek het niet te gaan om explosieven. 'Loos alarm bij #IND in #Zwolle, ontruiming opgeheven en afgeschaald naar grip 0', liet de politie rond 13.00 uur weten via Twitter. 

Huizen

In het politiebureau in Huizen is vrijdag eveneens een verdacht pakketje aangetroffen. Bomverkenners van de politie hebben het pakket onderzocht maar ook dit pakketje bleek geen explosieven te bevatten. De Forensische Opsporing heeft het pakketje meegenomen voor verder onderzoek.

Haarlem

Op het station in Haarlem werd vrijdagochtend tegelijkertijd een verdacht pakketje gevonden. Een explosievenhond is ingezet om het pakket te onderzoeken. Ook dit pakket bleek geen explosieven te bevatten en is meegenomen voor onderzoek. Het treinverkeer is weer vrijgegeven. 

Provincie: