zaterdag, 21. november 2015 - 18:03 Update: 22-11-2015 9:52

Zwarte Pieten en agenten redden vrouw uit water tijdens Sinterklaasintocht

Hoogezand

Bij winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand zijn zaterdagmiddag twee auto’s te water geraakt tijdens de intocht van Sinterklaas.

In één van de voertuigen zat een bejaarde vrouw. Haar leven werd gered door enkele agenten en zwarte pieten. Tijdens de intocht ramde een auto meerdere geparkeerde auto´s. Door de klap kwam de wagen in het water terecht. Een andere automobilist moest vermoedelijk uitwijken en reed ook het water in. Één van de bestuurders kon zelf op de kant komen.

In de grijze auto zat een bejaarde vrouw die niet zelfstandig uit de auto kon komen. Een aantal zwarte pieten, die ook vrijwilliger bij de brandweer zijn, sprongen samen met agenten in het water om de vrouw te helpen. De pieten kregen een melding van het ongeluk en trokken een sprintje, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio in Groningen.

Het lukte de agenten het hoofd van de vrouw boven water te houden, totdat de brandweer haar met een ladder uit de auto kon halen. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, de intocht kon gewoon doorgaan. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Provincie:
Blik op 112: