zondag, 22. november 2015 - 15:18 Update: 23-11-2015 9:32

Hoogste dreigingsniveau in Brussel blijft gehandhaafd

Ingang metro Brussel
Foto: SXC
Brussel

Het dreigingsniveau in gewest Brussel blijft op het hoogte niveau. Dit heeft het crisisteam, bestaand uit de Belgische regering en de Nationale Veiligheidsraad, zojuist besloten. De rest van België blijft niveau 3 gehandhaafd.

Scholen, universiteiten en de metro blijven hierdoor maandag gesloten. Eerder vandaag zei de minister van Justitie nog dat hij verwachte dat de metro maandag weer zou gaan rijden om de stad niet economisch plat te leggen, maar er is dus anders besloten.

Personeel van de Belgische Bank Belfius die werken op het hoofdkantoor in Brussel, hebben van hun werkgever het advies gekregen om maandag niet naar kantoor te komen maar thuis te werken. Tegenover de Standaard zegt een woordvoerder dat er per dag bekeken zal worden of het veilig is voor het personeel.

Sinds vrijdag is het dreigingsniveau van de Belgische hoofdstad op het hoogste niveau omdat er concrete aanwijzingen waren voor terroristische aanslagen. De overheid vreest dat er extremisten in Brussel rondlopen die betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Parijs. 

 

Categorie: