zondag, 22. november 2015 - 20:49

Vitesse weet niet te winnen van ADO Den Haag

Vitesse weet niet te winnen van ADO Den Haag
Foto: SXC

(ELF-Voetbal?BlikopNieuws) Vitesse kwam zondagavond twee keer op voorsprong tegen ADO Den Haag, maar wist niet te winnen (2-2). Trainer Peter Bosz wilde niets kwijt over de hoofdrol van scheidsrechter Bas Nijhuis.

ADO Den Haag kwam in de tweede helft op 2-2 door een benutte penalty van Timothy Derijck. Nijhuis legde de bal op de stip na een worsteling tussen Mike Havenaar en Kelvin Leerdam. De arbiter werd daarbij ingelicht door assistent Charl Schaap. In de eerste helft gaf NijhuisVitesse geen strafschop bij een valpartij van Dominic Solanke.

"Als je het niet erg vindt, zal ik daar maar eens niets over zeggen", zei Bosz, die eerder dit seizoen nog werd geschorst voor zijn aanvaring met arbiter Danny Makkelie in het bekerduel met Heracles Almelo, tegen de NOS. "Dat lijkt me verstandig. Je wordt zo geschorst inNederland. Of ik wijzer word weet ik niet, maar wel ouder."

'Gewoon' duel

Leerdam was zich ook van geen kwaad bewust. "Het is gewoon een duel, maar ik vond niet dat het een penalty was. Dat zei Havenaar zelf ook na afloop tegen me. Hij was uiteraard blij dat de scheidsrechter hem gaf en ik natuurlijk wat minder", aldus de 'dader' bij de worsteling met Havenaar.

Bosz vond Vitesse buiten de penaltysituaties niet goed genoeg om drie punten mee te nemen naar Arnhem. "Ik vond ons in de eerste helft al niks en de tweede helft ook niet. Dat ligt aan onszelf. ADO zakte ver terug en dan lijkt het of je dominant bent, maar met onze kwaliteiten moet je het veel beter uitspelen."

Categorie: