zondag, 22. november 2015 - 20:52

Kuyt toont medeleven: 'Het is wel triest om te zien'

Foto van voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Dirk Kuyt en Feyenoord waren zondag met 5-0 te sterk voor FC Twente. De Tukkers hadden geen schijn van kans in De Kuip. Dirk Kuyt merkte dat er veel is veranderd bij de tegenstander.

FC Twente werd in 2010 nog kampioen van Nederland, maar is ver teruggevallen. Mede door de financiële crisis in Enschede moet trainer René Hake een beroep doen op veel spelers uit eigen jeugd. Twente is door de nederlaag in Rotterdam-Zuid gezakt naar de vijftiende plaats.

Klasseverschil

"Het klasseverschil was vandaag te groot. 5-0 is natuurlijk een prima uitslag, maar we hadden nog veel meer kunnen scoren", zei Kuyt tegen FOX Sports. "Maar al met al kunnen we tevreden zijn met het getoonde spel."

Kuyt kwam zondag niet tot scoren, maar gaf een assist bij de 3-0 van Michiel Kramer. De Katwijker toonde na afloop van de vernedering van FC Twente medeleven. "Twente kan op dit moment niet anders. Het is wel triest om te zien, zeker als je weet hoe goed ze een paar jaar terug waren", aldus de aanvoerder van Feyenoord.

Steeds sterker

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag nog ruimte voor verbetering ondanks de 5-0 overwinning. "We hadden vandaag nog meer kunnen scoren, dat heb ik de jongens ook gezegd. Maar ik ben natuurlijk tevreden met het spel. Het veldspel zag er goed uit en we hebben fantastische goals gemaakt. We worden steeds sterker en de spelers gaan elkaar makkelijker vinden", besluit de oefenmeester.