maandag, 23. november 2015 - 10:31 Update: 23-11-2015 17:04

Auto compleet vernield na nachtelijke ontploffing in Geldrop

Auto door explosief vernield in Geldrop
Foto: Hendriks Multi Media
Geldrop

Op de Amundsenstraat in Geldrop is in de nacht van zondag op maandag een auto ontploft. De politie heeft de straat afgezet en is een onderzoek gestart.

De auto stond geparkeerd voor een woonhuis toen het door een explosie compleet werd vernield. Niemand is daarbij gewond geraakt. Buurtbewoners zeggen tegenover Omroep Brabant dat ze een 'een enorme knal’ hadden gehoord.

De politie wil nog niet in details treden, maar bevestigt wel dat de auto is vernield. Onbekend is nog de aanleiding van vernieling. Volgens omwonenden houdt het mogelijk verband met een grote vechtpartij van vorige maand in de straat. Toen moest de politie ingrijpen nadat er tegen een auto zou zijn geplast. Een persoon is toen aangehouden. 

Getuigen

De politie komt graag in contact met getuigen in verband met het ontploffen van de auto in Geldrop op de Amundsenstraat. Dit gebeurde in de nacht van zondag op maandag rond 00.30 uur. Vervolgens bleek een in de straat geparkeerde auto te zijn ontploft. Niemand raakte hierbij gewond. Het voertuig is compleet vernield. De politie zette het gebied waar de ontploffing plaats vond af en doet maandag in de loop van de dag verder sporenonderzoek om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):