maandag, 23. november 2015 - 11:02 Update: 23-11-2015 20:30

Woonbond pakt malafide makelaars aan

Woonbond zet deurwaarder in tegen malafide makelaars
Foto: Archief EHF
Utrecht

Huurders die ten onrechte bemiddelingskosten hebben betaald aan een huurmakelaar kunnen via de Woonbond een deurwaarder inschakelen om hun geld terug te vorderen. Dat maakt de huurdersorganisatie vandaag bekend.

De Woonbond heeft een overeenkomst gesloten met Syncasso Gerechtsdeurwaarders, waarbij leden van de Woonbond  de deurwaarder voordelig kunnen inschakelen. De Woonbond heeft een online check gepubliceerd waarmee huurders kunnen achterhalen of ze kans maken via de deurwaarder hun geld terug te krijgen.

‘Op deze manier helpen we huurders om de onterechte kosten terug te krijgen, en geven we een heel duidelijk signaal af aan bemiddelaars dat het afgelopen is met het onterecht op kosten jagen van woningzoekenden,’ aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping. Volgens de Woonbond staan huurders, met een recente uitspraak van de Hoge Raad over huurbemiddeling, sterker dan ooit.

De Hoge Raad deed eind oktober de uitspraak waaruit blijkt dat woningzoekenden geen bemiddelingskosten in rekening gebracht mag worden, terwijl er feitelijk voor de verhuurder wordt gewerkt. Het is daarbij niet van belang of  de verhuurder voor deze diensten betaalt. ‘Huurmakelaars doen er dan ook slim aan eieren voor hun geld te kiezen, en het niet op een rechtszaak aan te laten komen. Dan moeten ze de proceskosten namelijk ook betalen.’

Categorie:
Provincie: