maandag, 23. november 2015 - 13:53 Update: 23-11-2015 21:24

79-Jarige Blatter: 'Ik ben aan de dood ontsnapt'

Blatter: 'aan de dood ontsnapt'
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter was bijna dood. Volgens de geschorste voorzitter van de FIFA scheelde het niet veel of de Zwitser had het leven gelaten.

Begin deze maand belandde de 79-jarige hoofdbestuurder van de Wereldvoetbalbond in het ziekenhuis vanwege een kleine zenuwinzinking. Dat was het gevolg van alle perikelen van de laatste maanden, waarin de naam van Blatter in relatie viel tot talrijke corruptie- en omkopingsschandalen.

"De druk op mij was enorm. Op een gegeven moment zegt het lichaam: stop. Genoeg is genoeg", vertelt Blatter in gesprek met tv-zender RTS Info. Het interview wordt woensdag uitgezonden, maar een deel daarvan is al gepubliceerd via de website van de Zwitserse omroep.

Volgens Blatter waren zijn fysieke klachten aanzienlijk groter dan eerder naar buiten kwam. "Ik was dicht bij de dood. Ik zat tussen zingende engelen en het vuur van de duivel in," vertelt hij tegenover de vrouwelijke journalist. Blatter mocht echter na een vier dagen het ziekenhuis alweer verlaten. Artsen gaven hem wel het advies mee voorlopig rustig aan te doen.

Bankrekening

Op 8 oktober kreeg Blatter een schorsing van negentig dagen aan zijn broek. De ethische commissie heeft een betaling van 2 miljoen Zwitserse Frank, omgerekend 1,8 miljoen euro, onder de loep genomen die is overgemaakt op de bankrekening van Michel Platini. De Fransman werd zo bedankt voor bewezen diensten tussen 1998 en 2002. Omdat het geld pas negen jaar later, en net voor de FIFA-verkiezingen, werd overgemaakt, hangt er een flinke verdachte geur over de betaling.

Zolang het onderzoek niet is afgerond, blijft Blatter geschorst. Net als Platini overigens. De schorsing kan zelfs nog met dertig dagen worden verlengd. In de tussentijd neemt de Kameroenees Issa Hayatou de taken van Blatter bij de FIFA waar. Op 26 februari wordt hij definitief verlost van diens voorzitterszetel. Dan vindt in Zürich de verkiezing van de nieuwe preses plaats.

Categorie:
Tag(s):