maandag, 23. november 2015 - 14:38 Update: 24-11-2015 23:05

Flitsfoto motor liquidatie Cor van Hout vrijgegeven

Flitsfoto motor liquidatie Cor van Hout vrijgegeven
Foto: Justitie
Amstelveen

Justitie geeft een verbeterde foto van de rode motor vrij die is gebruikt bij de liquidatie in 2003 van Cor van Hout in de Dorpstraat in Amstelveen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Inmiddels concentreert het onderzoek naar de dubbele liquidatie zich op de rode motor, die al anderhalf jaar ervoor werd gestolen in Zuid-Limburg. Een half jaar voor de liquidaties is een bestuurder op de rode motor geflitst. 

Foto verbeterd

Deze flitsfoto is nader geanalyseerd door TNO en daarna opgewaardeerd. Door de verbeterde flitsfoto kan een betere inschatting worden gemaakt van de lichaamskenmerken van de gefotografeerde motorrijder. De verbeterde flitsfoto wordt dinsdag vertoond in Opsporing Verzocht. 

Liquidatie Amstelveen

Op vrijdag 24 januari 2003 worden Cor van Hout en Robert ter Haak in de Dorpsstraat in Amstelveen neergeschoten. Van Hout overlijdt ter plekke en Ter Haak overlijdt enige weken later in het ziekenhuis. 

De twee hadden net een Chinese maaltijd genuttigd samen met twee andere mannen en wilden weggaan. Op dat moment rijdt een rode motor langs met daarop twee mannen. De man achterop opent het vuur.

Sinds het Openbaar Ministerie in juni bekend maakte dat zij Willem Holleeder gaat vervolgen voor de moord op Cor van Hout en de doodslag op Robert ter Haak verrichten politie en justitie nieuwe inspanningen om meer duidelijkheid te krijgen over de moord uit 2003. 

Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 24 november 2015 uitgebreid aandacht aan de zaak. Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 24 november om 20.30 uur op NPO 1 en wordt woensdag om 12.25 uur herhaald op NPO 2.

Provincie:
Blik op 112: