maandag, 23. november 2015 - 23:42 Update: 24-11-2015 8:11

Politie schiet verdachte neer in Rotterdam. Vijf mannen aangehouden

Politie lost schoten bij aanhouding man met vuurwapen
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

De politie heeft maandagavond rond 21:45 uur vijf mannen aangehouden op de Zwart Janstraat na een melding van een bedreiging met vuurwapen op straat.

Bij de aanhouding heeft de politie een schot gelost waarbij een van de verdachten gewond is geraakt. In de omgeving is een vuurwapen aangetroffen.

Aanleiding was de melding eerder op de avond dat een man en een vrouw waren bedreigd met een vuurwapen. De politie stelde direct een onderzoek in. Agenten zagen twee mannen een woning op de Zwart Janstraat verlaten. Ze voldeden aan het afgegeven signalement van de verdachten en konden worden aangehouden middels een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV).

Ook drie andere in het pand aanwezige mannen zijn aangehouden. Eén van hen volgde de aanwijzingen van agenten niet op. Daarop is door de politie een schot gelost waarbij de verdachte gewond is geraakt. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Het aangetroffen vuurwapen is in beslag genomen. Zoals gebruikelijk bij een incident waarbij door de politie wordt geschoten, stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.

Provincie:
Blik op 112: