dinsdag, 24. november 2015 - 11:12

Arrestaties in moordonderzoek Mahmut Karaman Valkenswaard

Arrestaties in moordonderzoek Mahmut Karaman Valkenswaard
Foto: Archief FBF.nl
Valkenswaard

De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen aangehouden in verband met het onderzoek naar de moord op de 33-jarige Mahmut Karaman uit Eindhoven. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Het slachtoffer werd in de vroege ochtend van woensdag 31 december 2014 dood aangetroffen in zijn bedrijf aan De Vest in Valkenswaard. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Sindsdien is de politie bezig met een groot onderzoek. Er werken zo'n twintig rechercheurs aan de zaak.

Eerder werden er door de politie al getuigenoproepen gedaan in verband met twee auto’s die mogelijk betrokken waren bij het misdrijf. Ook werd aandacht aan de zaak besteed in het opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

Het onderzoek in de zaak heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van deze twee verdachten. Een 37-jarige man uit Utrecht werd aangehouden in zijn woning door het arrestatieteam. De tweede verdachte, een man van 47 jaar, werd aangehouden in het huis van bewaring in Amsterdam. Daar zat hij in voorarrest in verband met een ander misdrijf. Er werd dinsdag door de politie op verschillende locaties gezocht naar bewijsmateriaal in dit onderzoek.