dinsdag, 24. november 2015 - 14:58

OM eist celstraf tegen ex-PVV'er voor verleiden minderjarige meisjes

OM eist celstraf tegen ex-PVV'er voor verleiden minderjarige meisjes
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag dinsdag 24 november een gevangenisstraf van vijf maanden waarvan twee onvoorwaardelijk en 240 uur werkstraf geëist tegen een 35-jarige Oud-Europarlementariër Daniël van der S. Vander S. wordt er van verdacht dat hij heeft geprobeerd om drie minderjarige meisjes te verleiden om voor geld seks met hem te hebben. De meisjes waren 15 of 16 jaar oud.

De zaak kwam aan het licht nadat de vader van een van de meisjes ontdekte dat zijn 16-jarige dochter appte met de verdachte en de inhoud van die berichten onder ogen kreeg. De man deed aangifte bij de politie. Omdat de verdachte een politicus was, werd het onderzoek gedaan door de Rijksrecherche.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachte bij drie minderjarige meisjes hetzelfde te werk ging. Hij schepte op over zijn werk als politicus, het geld dat hij daarmee verdiende en de reisjes die erbij hoorden. Hij speelde daarbij in op de financiële behoefte van tieners door kleding voor hen te kopen, etentjes in restaurants te betalen, taxiritten naar huis en ook door contant geld te geven. Dit varieerde van €75 tot €200 per keer. Hij noemde dit zelf zakgeld, maar schreef er in de appjes ook bij dat ‘niets voor niets’ is en in de apps kwamen veelvuldig allerlei seksueel getinte opmerkingen voorbij. 

De verdachte maakte de meisjes duidelijk dat ze niets tegen hun omgeving mochten vertellen over hun contact en het geld, anders “zou het voor hem meteen klaar zijn” zo is te lezen in de grote hoeveelheden chat-gesprekken die zijn aangetroffen. De verdachte heeft ondanks al zijn pogingen daartoe, geen seks gehad met de minderjarige meisjes.