dinsdag, 24. november 2015 - 18:51 Update: 24-11-2015 18:52

Dreiging levenslange schorsing FIFA hangt Platini boven hoofd

Dreiging levenslange schorsing FIFA hangt Platini boven hoofd
Foto: Fifa
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Michel Platini hangt een levenslange schorsing boven het hoofd, dat bevestigde zijn advocaat Thibaud d'Ales dinsdag. Momenteel is de Fransman al voor 90 dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

Volgende maand zal de onderzoekskamer een uitspraak doen in de strafeis, maar d'Ales heeft alvast zijn mening laten doorschemeren over het standpunt van de onderzoekers in de zaak van zijn cliënt:  ¨Buitensporig en schandalig¨, waren zijn woorden tegenover de BBC.

Platini moet verantwoording afleggen vanwege een dubieuze betaling in 2011. Platini ontving 2 miljoen Zwitserse Frank, omgerekend 1,8 miljoen euro van Blatter. Dat bedrag werd uitgekeerd vanwege werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht voor de FIFA-preses. Ze werden echter juist voor de nieuwe FIFA-verkiezingen uitgekeerd.

Ook tegen Sepp Blatter loopt een proces. Hoewel beide heren ontkennen, riskeren zij nu dus een levenslange schorsing. De rechtszaak staat onder leiding van de Duitse rechter Hans Joachim Eckert, die maandag het proces zal openen nadat hij de aanbevelingen van de onderzoekscommissie in acht heeft genomen. Platini heeft eerder al laten weten dat hij zijn schorsing zal aanvechten bij het hoogst mogelijke sporttribunaal, het CAS.

Categorie: