woensdag, 25. november 2015 - 9:17 Update: 25-11-2015 11:07

Brussel ontwaakt uit 'spookstad'

Brussel ontwaakt uit 'spookstad'
Foto: Screenshot Youtube
Brussel

In Brussel zijn woensdagochtend de scholen weer geopend. Ook rijdt de metro weer.

Het openbare leven komt weer op gang, ondanks dat dreigingsniveau 4 nog steeds van kracht is. De bussen, de trams en de metro van de vervoersmaatschappij MIVB rijden als voorzien, zo meldt de Belgische nieuwszender VTM. Er gaan 35  van de 69 stations weer open, voornamelijk in het centrum. In de buitenwijken is er dus nog geen metroverkeer.

Ook zijn de 800 scholen, hogescholen en universiteiten in Brussel weer open gegaan.. VTM meldt dat de scholen door honderden agenten worden bewaakt en dat 200 militairen toezicht houden op de metro.

Dinsdag openden steeds meer winkels, musea en attracties al hun deuren. Voor de beveiliging van het centrum en belangrijke locaties waren militairen en agenten ingezet en dat zal de komende dagen nog wel zo blijven. Er zijn bijna 300 agenten uit het hele land opgetrommeld om in Brussel de veiligheid te helpen garanderen. Samen met Brusselse agenten zullen ze bij scholen en straten eromheen patrouilleren. Meer dan 400 soldaten bewaken overheidsgebouwen, winkelcentra en de metro, zo weet de Belgische krant De Morgen.

Categorie:
Tag(s):