woensdag, 25. november 2015 - 11:32 Update: 25-11-2015 11:35

Nog meer Twente-ellende: rechtszaak tegen scouts

Nog meer Twente-ellende: rechtszaak tegen scouts
Foto: Archief EHF
Enschede

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Evert Bleuming en Jan van Staa bezorgen FC Twente in toch al turbulente tijden nog meer kopzorgen. De clubiconen vechten hun ontslag als scouts binnenkort aan bij de rechter.

De forse bezuinigingen bij de Tukkers eisten afgelopen seizoen veel slachtoffers. Ook alle scouts van de club uit Enschede kregen de wacht aangezegd. Hun werkzaamheden kwamen in handen van de trainersstaf en de nieuwe technisch directeur Ted van Leeuwen. Onder anderen hoofdscout Evert Bleuming (56) en internationale scout Jan van Staa (60) werden na jaren trouwe dienst op straat gezet door FC Twente.

Het duo vecht nu terug en wil via een rechtszaak een terugkeer bij de geplaagde Eredivisionist afdwingen. "Er loopt een procedure tegen FC Twente", zegt advocaat André Brantjes, die Bleuming en Van Staa juridisch bijstaat, in De Telegraaf. "We zitten nog middenin het proces. Maar het ligt nogal gevoelig."

Het nieuws komt bovenop de klap die FC Twente gisteren al kreeg te verwerken. Na het uitlekken van het contract met investeringsmaatschappij Doyen kondigde de licentiecommissie van de KNVB een onderzoek aan. De Tukkers zouden gevoelige informatie niet met de voetbalbond gedeeld hebben. Voorzitter Aldo van der Laan besloot na Doyen-gate gisteravond op te stappen.

Categorie: