woensdag, 25. november 2015 - 13:07 Update: 08-09-2018 16:01

Verstandig om huidige zorgverzekering weer eens onder de loep te nemen

Past jouw zorgverzekering nog bij jouw situatie?
Foto: Menzis
Wageningen

Het is momenteel weer de periode van het jaar waarin veel mensen gaan nadenken over hun zorgverzekering voor het aankomende jaar. Hoewel het soms lijkt alsof het niet veel uitmaakt welke zorgverzekering je afsluit is dit verre van waar, de verschillen in vergoedingen en prijs voor aanvullende zorgverzekeringen zijn vaak namelijk groter dan mensen denken.

Het is dus zeker verstandig om je huidige verzekering onder de loep te nemen om er achter te komen of deze nog wel het beste aansluit bij jouw situatie. 

Een erg belangrijk onderdeel van zorgverzekeringen is de hoogte van het eigen risico. Verwacht je bijvoorbeeld weinig medische kosten te maken, dan kan het verstandig zijn om dit eigen risico te verhogen aangezien je hiervoor een korting krijgt.  Nadeel hiervan is natuurlijk dat je alsnog duurder uit kunt zijn als je onverhoopt toch veel zorg nodig hebt.

Een ander aspect dat belangrijk is bij de keuze voor een zorgverzekering  zijn de extra diensten die een zorgverzekeraar aanbiedt. Zo kan je bijvoorbeeld bij Menzis persoonlijke hulp verwachten bij wachtlijstbemiddeling of het regelen van second opinion. Daarnaast biedt Menzis het spaarprogramma SamenGezond aan, met dit spaarprogramma kan je sparen voor leuke producten!

Menzis  biedt naast bovengenoemde diensten nog verschillende andere services aan.

Categorie:
Provincie: