woensdag, 25. november 2015 - 14:00 Update: 25-11-2015 14:07

Agenten schieten bij achtervolging na rammen politieauto

Agenten schieten bij achtervolging na rammen politieauto
Foto: Archief EHF
Elsendorp

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben agenten, na een wilde achtervolging van een gestolen auto, een automobilist uit Helmond aangehouden die probeerde te vluchten.

'Tijdens de vlucht ramde de verdachte een politieauto en reed op een agent in. Er is door de politie geschoten. Niemand raakte gewond', meldt de politie woensdag.

Rammen politieauto

Agenten zagen in de vroege ochtend van 25 november kort voor 2.45 uur in Elsendorp op de N277 een gestolen auto rijden en wilden deze controleren. Het voertuig ging er echter vandoor. Op de Dr. de Quayweg ramde de bestuurder van de gestolen auto de politiewagen en reed hij op een agent in. 

Geschoten

Vervolgens vluchtte hij weer, waarna hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam. De man trachtte de benen te nemen, maar werd aangehouden. Het gaat om een 43-jarige verdachte uit Helmond. Tijdens het incident is door de politie geschoten. Niemand raakte hierbij gewond. De politie heeft ter plaatse een uitvoerig sporenonderzoek verricht. Het onderzoek is woensdagochtend rond 08.00 uur afgerond.

De auto werd op 9 november gestolen bij een inbraak in een woning in Kerkdriel. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: