woensdag, 25. november 2015 - 16:48 Update: 25-11-2015 19:59

Woonbond waarschuwt voor dreigende nieuwe forse huurverhoging

Woonbond waarschuwt Tweede Kamer voor dreigende forse huurverhoging
Foto: fbf
Amsterdam

In een vandaag aan de Tweede Kamer verstuurde brief waarschuwt de Woonbond voor een voor het vierde jaar op rij enorme huurverhoging.

'Dit is het gevolg als het kabinet niet snel het Sociaal Huurakkoord invoert. Als er niet wordt ingegrepen kunnen de huren opnieuw vér boven inflatie stijgen. De afgelopen drie jaar heeft dit geleid tot forse huurverhogingen', meldt de Woonbond woensdag.

'Gemiddeld stegen de huren zo’n 13 % de afgelopen drie jaar. Morgen debatteert de Tweede Kamer over de effecten van het huidige huurbeleid', aldus de Woonbond. De Woonbond roept de Tweede Kamer op om met het Sociaal Huurakkoord in te voeren. Daarmee wordt het huurplafond verlaagd van gemiddeld maximaal 3% boven inflatie naar gemiddeld maximaal 1% boven inflatie.

De Woonbond en corporatiekoepel Aedes sloten deze zomer een Sociaal Huurakkoord om een eind te maken aan de enorme huurstijgingen. Dat Huurakkoord werd door minister Blok dankbaar in ontvangst genomen, maar daarna bleef het stil rondom het huurbeleid. De Woonbond roept de Tweede Kamer en het kabinet vandaag op om het Sociaal Huurakoord snel in te voeren zodat het bij de huurverhogingsronde van 2016 van kracht is.

Categorie:
Provincie: