donderdag, 26. november 2015 - 12:19

Nepagenten aangehouden Rotterdam-IJsselmonde Rotterdam

Nepagenten aangehouden Rotterdam-IJsselmonde Rotterdam -
Foto: MV
Rotterdam

Met de aanhouding van een 27-jarige Rotterdammer verwacht de politie een doorbraak te hebben geforceerd in een onderzoek naar mannen die zich, met behulp van vervalste en/ of gestolen politie-uniformen voordoen als politiemannen, en zo willekeurige slachtoffers maken.

Woensdagavond 25 november omstreeks 23.00 uur zag de politie op de A16 een auto rijden waarvan, zo bleek bij controle, de kentekenplaten gestolen waren. De agenten zette direct de achtervolging in. Beide inzittenden van de auto, gaven vol gas en probeerden zich aan hun aanhouding te onttrekken. Via de afslag IJsselmonde reden zij een woonwijk in. Ter hoogte van de Bichon van IJsselmondelaan stopte het voertuig en renden de twee inzittenden hard weg.

Succesvolle zoekactie met burgers

Een zoekactie in de omgeving leidde met de hulp van tal van omwonenden tot de vondst van één van de inzittenden. Deze 27-jarige Rotterdammer droeg politiegelijkende schoenen en een soort van ‘politiebroek’. Tijdens een verdere zoektocht werd in de directe omgeving een politieoverhemd en een kogelwerend vest gevonden. De politie sluit niet uit dat de inzittenden zich in hun vlucht hebben ontdaan van de politie-outfit. In de auto van de mannen vonden agenten nog een zogenoemd 'koppel', een riem waaraan politie de wapens en handboeien draagt. De auto bleek te zijn voorzien van vervalste kentekenplaten. De man werd aangehouden en zijn auto is voor nader sporenonderzoek in beslaggenomen.

Nader onderzoek naar gebruik uniformen

De politie stelt een nader onderzoek in en onderzoekt daarbij ook of de verdachte en de nog voortvluchtige man op enigerlei wijze zijn betrokken met strafbare feiten waarbij verdachten gebruik maken van vervalste of gestolen politie uniformeren. Dergelijke misdrijven maken een enorme inbreuk op het vertrouwen dat het Nederlandse publiek in de politie heeft.

Provincie:
Blik op 112: