donderdag, 26. november 2015 - 19:07 Update: 26-11-2015 21:19

Duitse politie houdt in Berlijn vermoedelijke jihadisten aan

Duitse politie houdt in Berlijn twee mensen op verdenking van terrorisme
Foto: fbf
Berlijn

In Berlijn heeft de Duitse politie donderdag twee mensen aangehouden omdat ze mogelijk van plan waren om aanslagen te plegen.

Dat was in het Berlijnse stadsdeel Britz. Er werd uit voorzorg een gebied van 300 meter afgezet rondom een auto waarin  'verdachte zaken' werden vermoed. Er werden in de buurt 16 huizen ontruimd, zo meldt de Berliner Morgenpost donderdag. Inmiddels heeft de Berlijnse politie op Twitter laten weten dat er op het eerste gezicht geen gevaarlijke zaken in de auto zijn aangetroffen. De auto wordt nu ook nog een keer doorzocht door explosievenspeurhonden. De arrestanten zijn mannen van 28 en 46 jaar. De politie zegt geen concrete aanwijzingen te hebben dat ze aanslagen hadden gepland.

In de westelijke wijk Charlottenburg, ook in Berlijn, heeft de politie donderdag een inval gedaan in een pand van een islamitische vereniging. Het vermoeden bestond dat daar een aanslag zou worden gepleegd. Maar Politie Berlijn meldt donderdagavond dat er geen gevaarlijke zaken zijn aangetroffen.

Categorie: