maandag, 20. april 2015 - 19:09 Update: 20-04-2015 21:11

43 Getroffen woningen explosie Heerlen voorlopig niet bewoonbaar

explosie
Foto: fbf
Heerlen

Vanmiddag om 16.30 uur zijn de opgevangen inwoners in Huize Tobias door de gemeente geïnformeerd over de stand van zaken rondom de explosie. Verwachting is dat een aantal inwoners aan het begin van de avond terug kan naar hun woning nadat deze is geïnspecteerd door een installateur.

Bewoners van 43 getroffen woningen kunnen vandaag nog niet terug. Zij kunnen een nacht bij Huize Tobias blijven overnachten of op eigen gelegenheid bij familie of vrienden terecht. Wel kunnen zij indien nodig onder begeleiding even naar hun woning om spullen op te halen. Verdere informatie voor hen  volgt morgen. Zij worden wel verzocht om contactgegevens achter te laten bij Tobias. 


In het vrijgegeven gebied is geen asbest aangetroffen na de explosie die vanochtend rond 8 uur plaatsvond bij een appartementencomplex aan de Lindberghstraat in Heerlen. Hierbij vielen drie gewonden. Twee van hen konden na behandeling weer naar huis. Eén slachtoffer raakte zwaarder gewond en is in het ziekenhuis opgenomen, maar mag morgen waarschijnlijk weer naar huis. 
Over de oorzaak van de explosie is op dit moment nog niets bekend. 

 

Provincie:
Tag(s):