donderdag, 1. oktober 2015 - 12:41 Update: 01-10-2015 13:39

50-Plussers maken zich meest zorgen om hun pensioen

50-Plussers maken zich meest zorgen om hun pensioen
Foto: Archief FBF
Den Haag

25% van de Nederlanders denkt dat ze niet genoeg geld te besteden hebben als ze met pensioen zijn. 43% daarentegen heeft er in meer of mindere mate vertrouwen in genoeg financiële middelen te hebben om ook na hun pensioen het gewenste leven te leiden.

Mannen hebben meer vertrouwen in een goed financieel pensioen dan vrouwen. (47% vs 39%). Dit blijkt uit GfK onderzoek uitgevoerd onder 23.000 mensen in 19 landen, waaronder ook Nederland.

In dit onderzoek is respondenten gevraagd hoe sterk men het eens of oneens is met de stelling: “Ik heb er vertrouwen in dat ik genoeg geld te besteden heb na mijn pensioen.”

Kijkend naar de verschillende leeftijdsgroepen, maken de mensen in de leeftijd tussen de 50 en 59 jaar, zich het meeste zorgen. 31% van hen is het oneens met de stelling dat ze genoeg geld hebben na hun pensioen. Voor hen is het pensioen nabij, zij hebben relatief goed beeld bij hun verwachte inkomsten, en maken zich zorgen. Onder de jongeren (15-29 jaar) denkt ruim 20% niet genoeg geld te hebben na hun pensioen. Gezien de recente pensioenontwikkelingen zit er voor hen waarschijnlijk minder in het vat, maar ze maken zich toch minder zorgen. Dat zegt meer over het pensioenbewustzijn bij deze groep.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):