zondag, 19. april 2015 - 11:43 Update: 19-04-2015 21:32

Aangetroffen dode in uitgebrande auto Helvoirt waarschijnlijk 44-jarige man uit zelfde plaats

Helvoirt

In een woonwijk in Helvoirt heeft de politie zondagochtend een dode man aangetroffen in een uitgebrande auto.

De auto staat voor het Jeugdhuis D'n Inbreng.  De autobrand werd zondagochtend rond 07.15 uur opgemerkt. De brandweer kreeg een melding binnen over een auto die in brand stond. Bij de bluswerkzaamheden troffen brandweerlieden het levenloze lichaam van de man aan.

De man zou een medewerker zijn van het evenement 'Helvoirts Weekend'. Dit heeft locoburgemeester Johan van den Brand tegen Omroep Brabant bevestigd, zo meldt de omroep

De uitgebrande auto bevindt zich in De Jonge van Zwijnsbergenstraat. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft de plek afgeschermd met hekken  Er is onder meer gesproken met buurtbewoners en de technische recherche begon met een sporenonderzoek. Ook is er een helikopter de lucht in geweest, die opnames heeft gemaakt van de omgeving.

De toedracht van de brand en de doodsoorzaak zijn nog onduidelijk. Hoewel de identiteit nog officieel moet worden vastgesteld, gaat de politie ervan uit dat de man die zondagochtend dood werd aangetroffen in een auto aan De Jonge van Zwijnsbergenstraat in Helvoirt een 44-jarige man uit die plaats is.

Aanvullend onderzoek moet duidelijkheid geven over de doodsoorzaak. Het technische onderzoek naar de oorzaak van de brand in nog niet afgerond. Sporenonderzoek op de locatie wordt aan het einde van zondagmiddag afgerond.

Provincie:
Blik op 112: