donderdag, 26. maart 2015 - 14:54 Update: 26-03-2015 16:59

Aanhoudingen voor miljoenenfraude met spijsoliën

Aanhoudingen voor miljoenenfraude met olie
Foto: Archief MV
Alblasserdam

De Politie heeft gisteren in Eindhoven een boekhouder van een administratiekantoor uit Alblasserdam en de eigenaar van een scheepvaartonderneming uit Rotterdam aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar een vermoedelijk criminele organisatie van circa 20 natuurlijke en rechtspersonen die allen betrokken zijn bij de handel in spijsoliën en vermoedelijke fraude daarmee.

De verdenking is dat er op grote schaal spijsolie is verduisterd uit scheepsladingen. De spijsolie zou zijn verduisterd door de olie op papier af te laten voeren als oliehoudende afvalstof. Pure olie brengt meer geld in het laadje dan een oliehoudende afvalstof. Met de zwarte handel hebben verdachten vermoedelijk miljoenen verdiend.

Beslag

De politie doorzocht zowel de woning als het kantoor van boekhoudondernemer. Er is administratie in beslag genomen en vermogensbestanddelen, zoals voertuigen. De komende weken zullen in dit  onderzoek nog meerdere aanhoudingen plaatsvinden. In september 2013 werd al onderzoek verricht  in meerdere woningen, bedrijven en binnenvaartschepen. Ook toen is beslag gelegd op vermogen, omdat misdaad niet mag lonen.

Provincie:
Tag(s):