maandag, 16. februari 2015 - 14:06 Update: 16-02-2015 14:21

Aantal getuigenverhoren Schoenenreus drastisch omlaag gebracht

Aantal getuigenverhoren Schoenenreus drastisch omlaag gebracht
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Het aantal getuigenverhoren in het faillissement van Schoenenreus wordt door de rechtbank drastisch omlaag gebracht. ‘Er worden 8 getuigen gehoord, dit zijn er 25 minder dan de stichting IPP, een vereniging van oud-werknemers van het bedrijf, had verzocht’, meldt de rechtbank Oost-Brabant maandag. ‘Ook beperkt de rechtbank het aantal vragen voor de getuigen’, aldus de rechtbank.

De stichting IPP had de rechtbank gevraagd om ten minste 33 getuigen te horen in een zogenaamd voorlopig getuigenverhoor om uit te zoeken of er onrechtmatigheden zijn voorgevallen bij het faillissement en de doorstart naar Schoenenreus II in januari 2013. De oud-werknemers willen de eventuele schade door hun ontslag verhalen op de oud-bestuurders en/of de curator.

Voorlopig getuigenverhoor

Bij een voorlopig getuigenverhoor hoort de rechter getuigen onder ede op vragen van de verzoeker en van de wederpartij. Zo kan -nog voordat een procedure is gestart- duidelijkheid worden verkregen over hoe bepaalde omstandigheden daadwerkelijk zijn verlopen. De rechtbank wijst een groot deel van het verzoek van stichting IPP af omdat het doel te breed en te vaag is geformuleerd.