vrijdag, 27. maart 2015 - 19:59 Update: 28-03-2015 10:41

ABN Amro draait salarisverhoging top niet terug; beursgang uitgesteld

ABN Amro blijft bij salarisverhoging top
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Uit een intern memo, dat in handen is van RTL Z, blijkt dat de ABN Amro vasthoudt aan de loonsverhoging voor de top van het bedrijf.

Op het besluit van de bank om het bestuur in 2014 een loonsverhoging van 100.000 euro te geven, is veel kritiek gekomen. De raad van commissarissen laat weten dat op deze manier eerder gemaakte afspraken met de bestuursleden worden nagekomen. Daarom zou de loonsverhoging terecht zijn. Dit melden verschillende media vrijdag.

De ABN Amro houdt dan weliswaar geen rekening met wat er leeft in de samenleving, afspraken overtreden doet de bank op deze manier ook niet. Dat moest ook PvdA-minister Dijsselbloem toegeven. Maar het nieuws over de verhoging veroorzaakte wel een golf van negatieve reacties. Ook vanuit de politiek werd er met afkeuring gereageerd op de loonsverhoging bij de genationaliseerde bank. Minister Dijsselbloem heeft daarom aangekondigd dat hij wil wachten met de beursgang van ABN Amro.

PvdA, CDA, SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks lieten vrijdag in een reactie weten.dat zij het besluit van de minister begrijpen. PvdA- Kamerlid Henk Nijboer: 'Een ABN Amro op eigen benen moeten we kunnen vertrouwen. Dat gaat duidelijk niet vanzelf. Terwijl medewerkers worden ontslagen en ondernemers moeilijk krediet krijgen, stelt de top het eigen financieel gewin voorop.'  Dit schrijft nu.nl vrijdag. Volgens Nijboer heeft de top van de bank lak aan de maatschappij, haar werknemers en brengt de bank hiermee in diskrediet.

 

 

 

Het nieuws over de verhoging veroorzaakte een golf van negatieve reacties,

Categorie: