vrijdag, 2. januari 2015 - 19:34

Acht nieuwjaarsverdachten voor supersnelrechter

Acht nieuwjaarsverdachten voor supersnelrechter
Foto: SXC
Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag brengt maandag 5 januari en dinsdag 6 januari in totaal 8 verdachten van Oud en Nieuw gerelateerde feiten voor de supersnelrechter. In Rotterdam en Midden-Nederland zijn maandag 5 januari geen supersnelrechtzaken ingepland, omdat er geen geschikte zaken zijn.

Een 18-jarige Hagenaar wordt er van verdacht dat hij samen met drie anderen met vuurwerk en vermoedelijk terpentine brand heeft gesticht in een auto in Den Haag. De drie andere verdachten zijn (nog) niet aangehouden.

Een 20-jarige man uit Den Haag wordt er van verdacht dat hij in zijn woonplaats openlijk geweld heeft gepleegd tegen de politie. De man gooide vanuit de groep waarin hij stond vuurwerk en flessen richting de politie.

Een Hagenaar (27 jaar) wordt verdacht van het gooien van vuurwerk naar een politieagent.

Een 37-jarige man uit De Lier wordt er van verdacht dat hij in Den Haag zowel op straat als na zijn aanhouding in de politiebus politieagenten heeft bedreigd.

Een man uit Katwijk (20 jaar) wordt er van verdacht dat hij tijdens een Oud en Nieuw feest in een horecagelegenheid in Katwijk een politieagent heeft mishandeld.

De zaken die op 6 januari in Den Haag voor de supersnelrechter worden gebracht zijn:

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt er van verdacht dat hij tijdens de jaarwisseling in Den Haag banden van auto’s heeft lek geprikt.

Een man (22 jaar) uit Zoetermeer wordt verdacht van het gooien van (zwaar) vuurwerk naar politieagenten die op dat moment in Zoetermeer in linie stonden opgesteld.

Een 48-jarige man uit Monster wordt er van verdacht dat hij in zijn woonplaats vuurwerk heeft gegooid naar de brandweer en de politie.