maandag, 2. februari 2015 - 10:00 Update: 02-02-2015 12:25

Acht weginspecteurs mogen nu ook boetes uitdelen

Weginspecteurs mogen nu ook boetes uitdelen
Foto: fbf
Den Haag

Wie op de A4, A15 , A16 en A38 rode kruizen negeert, of de auto ten onrechte op de vluchtstrook parkeert loopt vanaf vandaag meer de kans om beboet te worden.

Rijkswaterstaat is een proef gestart waarbij nu ook weginspecteurs een bekeuring mogen uitdelen. De proef is bedoelt om de veiligheid op o.a snelwegen te vergroten. Rode kruizen worden ingeschakeld bij incidenten en wegwerkzaamheden. Het afgelopen jaar zijn meerdere incidenten geweest waarbij voertuigen van weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn aangereden. Ook de botsabsorbers, die voor het beveiligen van wegwerkers en tijdens de afhandeling van incidenten worden ingezet, zijn meerdere malen aangereden. 

Rijkswaterstaat en de nationale politie zijn met elkaar overeengekomen dat de handhaving op het negeren van rode kruizen geïntensiveerd wordt. Ditzelfde geldt voor de handhaving van de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden. Langs trajecten waarvan bekend is dat er regelmatig rode kruizen worden genegeerd plaatst Rijkswaterstaat borden om de weggebruiker aan te spreken op z’n gedrag en ook op deze locaties vindt extra handhaving plaats.