woensdag, 22. april 2015 - 9:19 Update: 22-04-2015 22:10

Actie politie leidt tot de nodige verkeershinder

Ernstige verkeershinder door landelijke actie politie
Foto: Archief EHF

Volgens verwachting van de VerkeersInformatieDienst (VID) en Rijkswaterstaat heeft het verkeer woensdag veel hinder ondervonden vanwege de landelijke protestactie van de politiebonden. Er werd woensdag ook actie gevoerd tijdens de spitsuren.

Verschillende colonnes protesterende politievoertuigen reden vanuit het noorden van het land in estafette richting het zuiden van het land. Daarbij reden ze rijbaanbreed niet harder dan 60 kilometer per uur.

De actie duurde de hele dag, maar de grootste problemen deden zich zoals al werd verwacht tijdens de avondspits voord. De proteststoeten reden rond dat tijdstip in de regio Eindhoven die sowieso altijd al erg druk is.

Gedurende de dag bleven echt lange files uit. Vanzelfsprekend moest verkeer dat onverhoopt achter een colonne aansloot wel rekening houden met forse vertraging. De extra reistijd liep gemakkelijk op tot 20 minuten. De colonnes bestonden 25 tot 50 politievoertuigen.

Niet eens met de actie

Steeds meer automobilisten ergeren zich aan de langzaam-aan-actie van de politie. Een klusbedrijf met zijn bus in de stoet reageerde: 'Als ik het niet met mijn baas eens ben, dan hoef ik de volgende dag ook niet met een paar collega's het verkeer op de A12 te gaan tegenhouden. Want dan komt de politie die mij een bekeuring uitschrijft. Nu doen ze het zelf en er is niemand die hier wat aan kan doen. Belachelijk!'   

Provincie: